יום שלישי, 4 באוגוסט 2009

אמא שלי

ירושלים "מככבת" ברשימת הערים עם הנפגעים בתאונות דרכים - ככה היה כתוב במיינט, שנייה רק לתל-אביב. למה כל-כך קשה לי להתרגל לזה שהתקשורת קוראת נתונים בצורה חובבנית? כמו אמא שלי, אני כל פעם מתעצבן מהחובבנות הזו מחדש. אוקיי - אז שתי הערים הגדולות בישראל הן הערים בהן מספר הנפגעים הוא הרב ביותר. הלאה - עכשיו הכבישים המסוכנים. בעמותת "אור ירוק" הכינו בסיס נתונים של כבישים אדומים (nrg). הכותב מתפלא על כך שכיכר פריז וכביש בגין נמצאים ברשימת המסוכנים... אז זה שהתקשורת לא יודעת לקרוא נתונים זה לא נורא, אבל זה שעמותת "אור ירוק" מסמנת ככביש אדום את בגין, כי מספר התאונות בו גבוה, זה כבר מסוכן. על סמך הקביעות האלו מתקבלות כאן החלטות כבדות (כמו למשל לבנות את כביש 16 ומחלף רבידה, שאכן יקטינו את מספר התאונות בבגין - כי הן יפזרו אותן על שני כבישים).

הסיבה שכביש בגין הוא כביכול "אדום", היא שנוסעים בו המון רכבים. בדוח של "אור ירוק" לכבישים הבין-עירוניים יש נסיון כאילו "לנרמל" את התאונות לפי קילומטר כביש - תאונות לק"מ. שם יוצא שאיילון וכביש ירושלים - תל-אביב הם המסוכנים ביותר. האם להגדרת כביש 1 כמסוכן היה חלק בהחלטה על הרחבתו? למי שעוד לא ראה את ההדמייה (יש מוזיקה):


הייתי חושב שאולי הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים יהיו יותר רציניים, אבל לצערי גם בנתונים שלהם מופיע הנתון של תאונות לק"מ כביש, ללא התחשבות בנסועה. כדאי להתעורר ולהבין שהפתרון אינו לבנות עוד ועוד כבישים, שיפזרו את התאונות להרבה קטעים לא אדומים, אלא לספק לאנשים שברכבים האלו חלופות. לחלופות האלו יש שמות: אוטובוס, רכבת, הליכה ברגל.

אמא שלי כבר לא תגיד לי יותר שזו מדינה מטומטמת. היי שלום אמא.

4 תגובות:

  1. מעניין מאוד. מדי פעם אתה נותן כאן קישורים למה שנראה כמו כלי עבודה שלך, למשל הסרטון בפוסט הזה, אבל לא ברור מי הכין את הסרטון, למי, מדוע, ובאיזה שלב תכנוני הוא נמצא. היה מעניין אם תרחיב על זה ותלמד אותנו, הגולשים, להשתמש בכלים האלה. תודה.

    השבמחק
  2. הסרטון הוכן ע"י חברת מע"צ החדשה, החברה האמונה על שדרוג כביש מספר 1 הארצי. אישור סלילת הכביש בחלופה זו אושר לאחרונה בולנת"ע והעבודות אמורות להתחיל ב-2011.

    השבמחק